Foto: BoBo
Foto: BoBo

V mariborskem Narodnem domu, kjer v sklopu programa Lent po Lentu za prihajajoči konec tedna na Trgu Leona Štuklja sredi mesta pripravljajo dva večja koncerta (v petek zvečer bo nastopila skupina Bijelo dugme, v soboto še Soulfingersi), so že prodali večino vstopnic. Odpovedi obiskovalcev kljub ne pričakujejo. "Dodatni zaščitni ukrepi nas ne prizadenejo, kajti koncerti so na odprtem, na tribuni pa smo omejili število obiskovalcev, da lahko zagotovimo ustrezno medsebojno razdaljo," pove Boris Črnčič iz Narodnega doma Maribor.

Na veliki tribuni na Trgu Leona Štuklja, kjer bosta 27. in 28. avgusta še koncerta Luke Šuliča in Kolekitva Dubioza, lahko namreč obiskovalcem zagotavljajo predpisano razdaljo. Nenehne spremembe povzročajo organizatorjem veliko težav, tudi bistveno manjši prihodek, kar še bolj prizadene nastopajoče na manjših prizoriščih.

V Rušah, kjer poteka Festival Letni oder Ruše, je obiskovalcev manj kot so pričakovali, čeprav so cene vseh vstopnic zaradi pogoja PCT že znižali in omejili število obiskovalcev za predpisano medsebojno razdaljo. Odločeni so, da izpeljejo načrtovani program, obiskovalce pa pozivajo, naj kljub vsemu pridejo na dogodke in tako podrejo festival in nastopajoče.

"Vabimo ljudi, naj pridejo in si ogledajo prireditve, ki smo jih pripravili zanje, da z nakupom vstopnice podprejo nastopajoče, pa tudi nas, organizatorje," naproša obiskovalce Gorazd Ladinek, direktor festivala Letni oder Ruše. V Rušah pa že zdaj vedo, da bodo festival zaključili v rdečih številkah, četudi so se z nastopajočimi že dogovorili za nižje honorarje.

V Klubu KGB, ki pripravlja koncerte na zunanjem prizorišču avditorija mariborskega lutkovnega gledališča, pa zaradi premajhnega števila prodanih vstopnic odpovedujejo prireditve ter so zaskrbljeni, saj brez obiskovalcev ne bodo mogli preživeti.