Počitnice niso samo čas, ko si otroci odpočijejo od pouka in vsakdanjih obveznosti, ampak se lahko takrat naučijo tudi česa novega. Zato so tembolj dobrodošle brezplačne počitniške dejavnosti, ki jih organizirajo različna društva. Za prvomajske počitnice so se zelo potrudili pri Zvezi prijateljev mladine Maribor in na Zavodu Mars.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Nekaj otrok je tako odšlo v Milekov gozd na Pohorju, drugi pa so ostali v ustvarjalnih delavnicah ali pa se v šiviljski delavnici naučili zakrpati kakšno nogavico ali prišiti gumb.
»Tako da če imate doma kakšne strgane nogavičke ali hlače, jih lahko prinesete in bodo kot nove,« pravi organizatorka dejavnosti v Domu ustvarjalnosti mladih Maja Marinček Kanub.


Jutri bodo otroci odšli na Doživljajsko igrišče, kjer igralne in ustvarjalne kotičke pripravijo kar sami. Zbor je ob 11 ih na Domu ustvarjalnosti mladih. Kaj si je na delavnicah do zdaj že izdelal Rene Nikl: »Dostikrat sem bil na delavnicah, izdelal sem si cofek za na torbico in pa dežnik«

Kaj počne med prvomajskimi počitnicami Lukas Šmigoc:
»Počivam, igram igrico na telefon in tudi vozim se s kolesom.«
Luka Ravnjak iz Zavoda Mars je predstavil avstralsko glasbilo:
»Gre za enega najstarejših pihalnih instrumentov na našem planetu«
Ajša Šlamberger Kodrič mu je z zanimanjem prisluhnila: »Rada hodim na različne delavnice, saj se tam veliko naučim, ker pa sama igram klavir, me zanimajo tudi vsa druga glasbila.«

Jutri in v petek v Vetrinjskem dvoru nadaljujejo z slikarskimi delavnicami, v soboto pa s pravljicami in kulinarično delavnico.