Na današnjem delovnem sestanku se je novoizvoljeni mariborski župan Saša Arsenovič seznanil s stanjem in delom mestne uprave in javnih podjetij. Novo vodstvo občine bo zasledovalo cilj, da bo občinski servis najboljši za občane in občanke Maribora.

Tako kot so obljubili, so začeli s sodelovanjem in povezovanjem, tema današnjega druženja z direktorji javnih zavodov in občinskih služb pa je bilo vprašanje - kje smo, kam gremo in kaj je za to treba narediti.
»Mislim da je sestanek izjemno pomemben za vse, ki delajo za mesto v smeri razvojnega preboja,« pravi Saša Arsenovič, ki zatrjuje, da nima predvidenih menjav na tem področju. Je pa bil tudi v družbi svojih sodelavcev: »To so moji sodelavci, Igor Leskovar, Matjaž Štandeker, Samo Peter Medved, Gregor Reichenberg,« ki bodo tudi v prihodnje zasedali pomembna mesta ob njem.

»Moram povedat, da smo se v vseh teh letih prvič sestali v takšni sestavi, vsak je predstavil svojo vizijo in način dela, to bo županu v veliko pomoč, sploh pri nadaljnjem sodelovanju z mestno upravo,« pravi direktor Mariborskega vodovoda Danilo Burnač.

Na sestanku je bilo 43 direktorjev javnih podjetij in zavodov, tudi Mirjana Koren iz Pokrajinskega muzeja Maribor: »Zelo operativen sestanek, dobro voden, sklicani smo prvič, javna gospodarska podjetja in javni zavodi, in izvedeli smo marsikaj drug o drugem.«

Veselijo pa se tudi sodelovanja v prihodnosti.


Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik