Policija Foto: BoBo
Policija Foto: BoBo

Minulo noč so neznanci v Mariboru napadli in hudo poškodovali sodnico mariborskega okrožnega sodišča. Policija brutalno dejanje preiskujejo kot poskus umora. o nudili medicinsko pomoč in jo prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Pričakali so jo pred hišo

Kot smo neuradno izvedeli je bil napad skrbno pripravljen: neznanci naj bi sodnico – domnevno gre za Danijelo Ružić - pričakali pred njenim domom. Po poročanju spletnega Večera je bila poškodovana v kritičnem stanju, po naših neuradnih informacijah pa ni več v smrtni nevarnosti.

Kriminalisti dogodek preiskujejo kot poskus umora, še pravi Bojan Kitel. Ob tem poziva vse, ki imajo koristne informacije, da pokličejo na nujno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.

V sodstvu zgroženi

Na dogodek so se že odzvali v sodstvu. Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič in predsednica mariborskega okrožnega sodišča Alenka Zadravec sta podala naslednjo izjavo: "V sodstvu smo šokirani in zgroženi nad brutalnim napadom na sodniško kolegico z Okrožnega sodisča v Mariboru. Takšna nasilna dejanja, ne glede na vzrok, ne smejo imeti mesta v nasi družbi. Upamo, da bodo uspeli organi pregona čim prej raziskati ta nezaslišani dogodek. Ob tem pa se sprašujemo, ali ni ta nasilni izpad tudi posledica dogajanj v zadnjih letih, ko so nespoštovanje sodniške funkcije ter neupravičeni verbalni napadi na sodstvo ter sodnike postali stalnica."

Danijela Ružić je zaposlena na gospodarskem oddelku sodišča. Ali je napad povezan z njenim delom, še ni znano.