Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Kar nekaj šolarjev je danes iz dela zaselka Rošpoh v šolo v Kamnico prišlo z avtobusom. Med njimi so bili tudi Nika, Niko in Nuša, ki so povedali, da so veseli, da je na njihovi poti v šolo začel voziti avtobus, saj so do zdaj morali hoditi peš ali pa so jih vozili starši.

Nove avtobusne linije so veseli tudi v osnovni šoli Kamnica, sploh zaradi varnosti šolarjev. Pomočnica ravnatelja Jasna Žic je opozorila na to, da njihova pot v šolo ni bila prav varna: "Brez pločnikov, bankine na marsikaterem delu nevozne ... Če bi sama morala svojega otroka poslati peš v šolo, ga po tej poti zagotovo ne bi."

Javno podjetje Marprom je pred dvema tednoma kupilo sedem novih avtobusov, prav ta pridobitev pa je omogočila novo pilotno avtobusno linijo v krajevni skupnosti Kamnica, je pojasnil direktor Marproma Ranko Šmigoc: "Gre izključno za prevoz otrok in ostalih potnikov, ki bodo na tej liniji vstopali, vozila bo dvakrat na dan, zjutraj in pa ob povratku nazaj."

Letos je otrok, ki se bodo lahko vozili na novi avtobusni liniji, 21, v osnovni šoli Kamnica pa upajo, da bo pilotna šolska linija postala stalna, kot je tista, ki s krajem že več kot 10 let povezuje zaselke ob avstrijski meji.