Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Na nedavno asfaltiranem parkirišču pod mariborskim hotelom Habakuk bo 20. avgusta uveden nov parkirni režim, so danes sporočili z mariborske občine.

Mariborski župan Saša Arsenovič je na pobudo mestnega svetnika Igorja Jurišiča vendarle odločil, da bodo obiskovalci in pohodniki na tem parkirišču prvi dve uri lahko parkirali brezplačno. Vsaka nadaljnja ura bo stala 70 centov. Tako bo vse dni v tednu med 6. in 18. uro.

Kot smo poročali, so parkirišče, ki ga je občina predala v upravljanje javnemu podjetju Marprom, julija asfaltirali, v naslednjih dneh pa bodo zarisali še parkirna mesta in namestili obvestilne table ter parkirni avtomat. Ta bo uporabnikom za 70 centov izdal parkirni listek za tri ure, za 1,40 evra pa potrdilo o plačilu za štiri ure.

K plačanemu času parkiranja bosta samodejno prišteti dve uri brezplačnega parkiranja. Parkirnino bo mogoče poravnati tudi z mobilnim telefonom v aplikaciji EasyPark ali s poslanim SMS-om. Spodnji del tega parkirišča, ki je ostal neasfaltiran, bo v prihodnje namenjen parkiranju avtodomov.