Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane
Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane

V Poljčanah se lahko pohvalijo z novostjo: Urbanim medgeneracijskim parkom. Ta na skoraj tisoč kvadratnih metrih občanom Poljčan in okoliških občin ponuja urejen javni prostor, ki spodbuja gibanje in zadrževanje na prostem. Da bi spodbudili medgeneracijska druženja, bodo od februarja do julija v parku organizirali tematsko obarvane delavnice. Prva, vezana na kulturni praznik, bo danes, v ponedeljek, 6. februarja, ob 16. uri.

Kot pojasnjuje Jelka Hribernik s poljčanske občine, bo večgeneracijski park idealen prostor za srečevanje različnih generacij iz Poljčan in okolice. "Gre za novost v Poljčanah; gre za medgeneracijski park, na območju, kjer je nekoč bil vrtec."

Projekt je vreden dobrih 220 tisoč evrov

"Projekt smo prijavili na LAS - dobro za nas, in prejeli delež sofinanciranja," še pove sogovornica. Projekt je vreden dobrih 220 tisoč evrov, od tega so prejeli 89 tisočakov sofinancerskih sredstev, preostalo bo prispeval občinski proračun. "V letu 2022 smo zaključili gradnjo, ko smo uredili skoraj tisoč kvadratnih metrov veliko površino v stilu medgeneracijskega igrišča."

Gre za park na prostem v središču kraja. "En del je z igrali, se pravi nekaj toboganov,...En del pa je tudi nekaj fitnes naprav oziroma plezal za za otroke in tudi odrasle," pove Hribernikova.

Medgeneracijske delavnice

Danes, v ponedeljek, 6. februarja, se začnejo medgeneracijske delavnice, ki so namenjene tako otrokom kot starejšim v občinah Poljčane, Makole, Slovenska Bistrica in Rače-Fram. Prva ima naslov Kulturne Poljčane in je vezana na prihajajoči kulturni praznik. Več o delavnicah izveste na spodnji povezavi:

https://poljcane.si/delavnice-v-novem-urbanem-medgeneracijskem-parku-poljcane/