Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Mariborska občina namerava do začetka Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo gostila leta 2023, delno obnoviti večnamensko Dvorano Tabor. Za projekt ima obljubljen denar države, in sicer 3,2 milijona evrov.

Dvorana Tabor je v slabem stanju. Kot je znano, gradnja ob odprtju pred skoraj 40-imi leti ni bila povsem končana, od takrat pa – razen v igralno površino – ni bila deležna večjih investicij, pravi podžupan Samo Peter Medved:

"Če bi danes vi pogledali podtribunje in garderobe za vrhunske ekipe, ki tu gostujejo, bi bili zgroženi, tako da so nekateri klubi že obupovali oziroma skoraj že planirali, da bi sami zagotovili sredstva za ureditev garderob, ki so strašno neugledne."

Prav to bo zajela prva faza obnove, ki jo želijo izvesti do začetka festivala čez
dve leti:

"Trenutno izdelujemo investicijsko dokumentacijo, ki mora še v potrditev, pred nami pa je tudi kandidiranje na razpisu za državna sredstva, zadeva pa se izredno mudi, ker moramo začeti z izvedbo že v tem letu."

Uredili bodo tudi za današnji čas neustrezne požarnovarnostne elemente, a bo tudi po tej obnovi še veliko želja neizpolnjenih. Obnove so med drugim potrebne tudi tribune in fasada. Potrebovali bi vsaj še okoli 5 milijonov evrov, občina pa bo prihodnja dela prilagajala možnostim financiranja.