Foto: Mestna občina Maribor/Aleš Klinc
Foto: Mestna občina Maribor/Aleš Klinc

V Mariboru so oktobra lani začeli z obnovo Koroške ceste in Glavnega trga. Dela naj bi zaključili do konca meseca maja, na občini pa še vedno dopuščajo možnost, da bo tudi po obnovi ta del mesta ostal zaprt za promet. V kratkem naj bi odprli tudi del prenovljene Streliške ceste pod Pohorjem, zaključujejo pa tudi dela v Magdalenskem parku, ki so ga prenovili v sklopu izgradnje podvoza na Ljubljanski ulici.

Pogodbeni rok za dokončanje del na Glavnem trgu in Koroški cesti je sicer 24. april, ampak že zdaj je jasno, da bo prišlo do časovnega zamika. Tokrat krivec ni vreme, ki gre delavcem na roko, temveč je dela nekoliko upočasnila epidemija koronavirusa. Zaradi zaprtja ene osrednjih prometnih žil se je promet preusmeril na druge ulice, ljudje so se tega navadili, ocenjuje mariborski podžupan Samo Peter Medved. »Pred nami so poletne počitnice, ko je spet manj prometa v mestu. Tiste prometne konice pričakujemo septembra, potem spet oktobra. In pa seveda pred nami je tudi popolna zapora Lenta. Vse to moramo vzeti v obzir, preden bomo sprejeli dokončne odločitve«. Na vprašanje ali po skoraj petmilijonski prenovi obstaja torej možnost, da del Koroške ceste in Glavni trg ostane zaprt za promet, pa odgovarja: »Tudi ta opcija je seveda realna«.

Obnova Streliške ceste in dela v Magdalenskem parku pri koncu

Tik pred koncem pa je slaba dva milijona evrov vredna obnova Streliške ceste. Komisijski pregled je bil že opravljen, potekajo zaključna dela in zasaditve, cesto pa bodo kmalu odprli tudi uradno. Kot dodaja mariborski podžupan Samo Peter Medved potem sledi nadaljevanje obnove."Nadaljevanje je skupna investicija z Direkcijo RS za infrastrukturo. Planiramo izvedbo krožišča na koncu Kardeljeve...se pravi, to pa je že del investicije zahodne obvoznice, ki jo planiramo."

Zaključna dela potekajo tudi v Magdalenskem parku. V okviru 660 tisoč evrov vrednega projekta so na novo uredili košarkarsko igrišče, do prve polovice maja pa jih čaka še urejanje poti in zaključna dela na ploščadih.

Oglejte si tudi prispevek Televizije Maribor.