Ptujski branjevci opozarjajo, da na obnovljeni tržnici zanje ni primernih stojnic, niti dovoza za živila (slika je simbolična). Foto: BoBo
Ptujski branjevci opozarjajo, da na obnovljeni tržnici zanje ni primernih stojnic, niti dovoza za živila (slika je simbolična). Foto: BoBo

Pred tremi meseci obnovljena ptujska tržnica zdaj razburja ptujske branjevke in branjevce. V nekaj dneh bi se morali preseliti na novo tržnico, a zdaj ugotavljajo in opozarjajo, da zanje projektanti, arhitekti in druge pristojne mestne službe niso pripravile niti primernih stojnic, niti dovoza za živila.

93-letna branjevka Tilčka Vidovič na Ptuju sadje in zelenjavo prodaja že 70 let. Pričakovala je, da bo na novi tržnici imela boljše, ne pa slabše pogoje dela. Prodajalec Anton Kukec, ki na Ptuju domačo zelenjavo prodaja dobrih 20 let, pa opozarja: "Niti ni parkirnega prostora, nimaš niti shraniti kam." Do danes branjevcev na tržnici ni nihče niti nič vprašal, niti se ni z njimi posvetoval, dodaja branjevka Marica Jakolič: "Nas nihče nič ni vprašal, kaj vi želite, kaj se da narediti, kaj se ne da narediti, zdaj pa katastrofa, to ni tržnica." Anton Kukec pravi, da na tak način prodaja domače hrane pač ni mogoča: "Po malem ne bom mogel hoditi več, tak so naredli s to tržnico."

Ptujska županja miri razburjene prodajalce na tržnici. Nuška Gajšek: "So bile ene zadeve nedomišljene zlasti s praktičnega vidika, mi bomo skušali zadeve čimprej in čimbolje odpravljati."

Ptujska tržnica tako še enkrat več dokazuje, da ima lepota visoko ceno, a sama po sebi še zdaleč ni dovolj. Čeprav prenovljena je za zdaj vse prej kot srce mesta.