Foto: Radio Maribor/Tomaž Pirš
Foto: Radio Maribor/Tomaž Pirš

Podaljšek Ceste proletarskih brigad v Mariboru bo gradilo podjetje Pomgrad, pogodba z izvajalcem del – vredna je 11,45 milijona evrov – bo podpisana kmalu. Po dolgotrajni izbiri izvajalca pa pripravljalna dela še ne bodo stekla, saj na Direkciji za infrastrukturo čakajo na začasno gradbeno dovoljenje.

Vodja Sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart poudarja, da so vlogo za gradbeno dovoljenje oddali pred poletjem, vmes so jo tudi dopolnili. Kljub zapletom pričakuje, da bodo skoraj 1500 metrov dolgo traso začeli graditi še letos.

Sicer so se po končanem postopku reševanja pritožbe neizbranega ponudnika na Državni revizijski komisiji na Direkciji za infrastrukturo ob ponovni izbiri izvajalca odločili za gradbeno podjetje Pomgrad, ki bo pomembno mariborsko prometnico gradilo za dobrih 11 milijonov evrov. 90 odstotkov sredstev bo primaknila Direkcija, preostanek mariborska občina; vodja Sektorja za investicije v ceste Tomaž Willenpart pa še zatrjuje, da bi ob pridobitvi gradbenega dovoljenja v septembru podaljšek Ceste proletarskih brigad lahko predali v uporabo ob koncu prihodnjega leta.