Gradbišče Foto: BoBo
Gradbišče Foto: BoBo

V Občini Pesnica končujejo obnovo ceste skozi Jarenino in gradnjo Parka aktivnih doživetij. Dijake in študente bodo v novem šolskem letu razveselili z občinsko žepnino, še en ukrep, s katerim želijo mlade zadržati v občini, pa je znižanje komunalnega prispevka. Slednjega so v aprilu prepolovili, ukrep pa že daje rezultate, saj je število novogradenj poskočilo.

V Občini Pesnica želijo odpraviti razvojni zaostanek in eden prvih ukrepov je bilo občutno znižanje komunalnega prispevka, ki že daje rezultate, poudarja župan Gregor Žmak: "Imamo večje število vlog za lokacijsko informacijo in vlog za gradnjo. Največ se gradi stanovanjske objekte, po navadi gre za enodružinske hiše, pa tudi objekte za kmetijsko pridelavo in industrijske objekte v poslovni coni Dobrenje."

Med novostmi je tudi uvedba žepnine za 300 dijakov in 200 študentov iz občine. V pripravi je javni razpis, na katerem bodo dijaki lahko kandidirali za 150 evrov letne štipendije, študenti pa za 250 evrov na študijsko leto.
Sicer pa je ta hip največja naložba v Občini Pesnica obnova ceste skozi Jarenino, ki bo končana sredi oktobra. Prav tako bo sredi oktobra končan Park aktivnih doživetij s fitnesom na prostem, prihodnje leto pa mu nameravajo dodati še največji kolesarski grbinasti poligon v Sloveniji.

To poletje so tudi zamenjali azbestno streho na OŠ Jakobski dol, končujejo pa tudi prepotrebno sanacijo vrtca v Pernici, ki je zamakal. Tako se bodo v ponedeljek otroci že vrnili v prenovljene prostore vrtca.