Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Skupno gre za okoli 20 hektarjev zemljišč severno od Lackove ceste v Spodnjem in Zgornjem Radvanju. Na delu zemljišč v Spodnjem Radvanju je predvidena trasa južne obvoznice, na obronkih Pohorja pa igrišče za golf.

Na zemljiščih v Zgornjem Radvanju bo občina gradila razbremenilnik Mrzlega potoka in novo cesto do hotela Habakuk, ki bo razbremenila Pohorsko cesto, pojasnjuje direktor občinskega Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek: »Cesto bo v prihodnjih letih zgradila Mestna občina Maribor, kar bo odvisno od proračunskih sredstev.«

Na preostalih zemljiščih v Zgornjem Radvanju sta predvideni stanovanjska gradnja in gradnja športno-rekreacijskih objektov in površin. Gradili bodo zasebni investitorji, ki jim bo občina omenjena zemljišča prodala. »Vsa zemljišča, ki ne bodo namenjena komunalni infrastrukturi, bodo ponujena interesentom na trgu,« pravi Grmekovih in dodaja, da je interes za investicije pod Pohorjem spet večji. Tako se zasebni investitorji zanimajo tako za golfsko igrišče kot za gradnjo turističnih objektov, term in glampinga.