Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Žičniške naprave na Ruškem Pohorju, ki so v stečajni masi Športnega centra Pohorje, bodo 18. marca spet ponudili na dražbi. Ob tem pa Športni center in mariborska občina še vedno rešujeta spor glede odkupnine za gondolo in druge žičniške naprave na Mariborskem Pohorju.

Deset vlečnic in šestsedežnico Pisker ter nekaj pripadajočih parcel in objektov na Ruškem Pohorju bodo ponudili na že deveti dražbi, za milijon in pol evrov, kar pa je le dobra desetina prvotno ocenjene vrednosti 11,4 milijona. Zaradi zastarelosti in dotrajanosti naprav in majhnega števila potencialnih kupcev pa bo takšno premoženje tudi po toliko nižji ceni težko prodati, a je stečajni upravitelj Drago Dubrovski prepričan, da jim bo naposled le uspelo. Če ne na tokratni, pa na eni od naslednjih dražb, ko bodo morali ceno v dogovoru z ločitvenim upnikom – slabo banko - še znižati.

Dubrovski upa, da bi žičnice prevzelo javno prevozniško podjetje Marprom, ki upravlja pohorska smučišča. Ali je takšna cena za Marprom že sprejemljiva, nam iz tega podjetja še niso odgovorili.

Pohorske žičnice spet na pogajalski mizi

Ob žičnicah na Ruškem Pohorju pa ostaja nerešena tudi usoda žičnic na Mariborskem Pohorju, vključno z gondolo, ki jih je občina izvzela iz stečajne mase brez poplačila. Po letih pogajanj je spor pristal tudi na sodišču, ki je občini lani naložilo plačilo dobrih 13 milijonov evrov, a sta se sprti strani po uspešni občinski pritožbi vrnili za pogajalsko mizo.