Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Čeprav je do konca šolskega leta še mesec in pol, starše že skrbi, kako bodo med poletnimi počitnicami poskrbeli za varstvo svojih otrok. V Mariboru bosta počitniško varstvo tudi letos izvajala Zveza prijateljev mladine Maribor in Večgeneracijski center Štajerska. Starši otrok, ki želijo med poletnimi počitnicami na letovanje, bodisi preko Rdečega križa ali zveze prijateljev mladine, pa naj s prijavami pohitijo, saj se mesta zelo hitro polnijo.

Počitniško varstvo bodo tudi to poletje pripravili v Zvezi prijateljev mladine Maribor, kjer prav v tem času končujejo program letošnjih Počitnic s prijatelji v Domu ustvarjalnosti mladih. Tadeja Dobaj: "Okrog 50 izletov bo na voljo, vsak dan druge delavnice. Trudimo se, da je čim bolj raznoliko, da so vključene športne, gibalne dejavnosti, da so vključene delavnice z živalmi, da spoznavamo tehniko, zgodovino mesta Maribor."

V počitniško varstvo Zveze prijateljev mladine Maribor se bodo lahko vključili otroci od 1. do 5. razreda za najmanj en in največ dva tedna. Posamezne delavnice so brezplačne, program varstva s kosilom pa je lani stal okrog 30 evrov na teden.

Otrokom prve triade pa bo namenjeno počitniško varstvo Večgeneracijskega centra Štajerska. Said Bešlagić: "Varstvo traja 8 ur, program je večinoma športno-aktivnostno usmerjen, kreativno usmerjen in tudi damo kakšne učne vsebine otrokom."

Za hrano, torej zajtrk in kosilo, je bilo lani treba v VGC Štajerska prispevati 3 evrov. Kje bodo izvajali počitniško varstvo, še ni znano, želijo pa si, da bi se spet dogovorili z osnovno šolo Ludvika Pliberška, kjer so bili že lani. Nekaj neznank za letošnje poletne počitnice torej še ostaja, pravi tudi Tadeja Dobaj iz Zveze prijateljev mladine Maribor: "Čakamo, kako se bodo zadeve odvijale naprej in kako se bodo ukrepi za preprečevanje širjenja bolezni covid sproščali."

Ker se zelo hitro polnijo tudi mesta za letovanje otrok, tako na Rdečem križu kot Zvezi prijateljev mladine svetujejo, naj starši s prijavo pohitijo.