V Društvu Hiša! začenjajo v tem mesecu razvijati kakovostno in organizirano prostovoljsko delo. Prostovoljcem bodo nudili redna mentorska srečanja, različna usposabljanja, pomoč in podporo pri razvijanju novih ali že obstoječih projektov, ki odgovarjajo na potrebe lokalne skupnosti in širše.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Že lani so v Društvu Hiša! začeli z razvijanjem interne strategije, na kakšen način čim bolje vključiti prostovoljce v njihovo organizacijo in odgovarjati na potrebe lokalne skupnosti.»Na Mestni občini Maribor smo imeli že dva sestanka; zdaj pa se dogovarjamo tudi z drugimi uradi in društvi. Večja strategija na nivoju mesta je še v pripravah, interno strategijo v Društvu Hiša pa smo že oblikovali. Zato menimo, da je zdaj pravi čas za začetek dela s prostovoljci,« pravi Tomaž Podbevšek iz Društva Hiša!.

Ekipa Društva Hiša! vabi na uvodno srečanje prostovoljcev v četrtek, 16. januarja ob 17 ih v Vetrinjski dvor: »Na tem srečanju si bomo pogledali zakon o prostovoljstvu in pa etični kodeks, ker sta to dva zelo pomembna dokumenta. Pripravili smo tudi anketo, v kateri bomo kandidate povprašali, zakaj so se odločili sodelovati z nami in kakšne so njihove izkušnje. Na podlagi odgovorov bomo oblikovali tudi programe.«

Do zdaj so s prostovoljci oblikovali zanimive progame, vse od Lumine v času novoletnih praznikov. Velik projekt je tudi Festival sprehodov, ki ga pripravljajo tudi letos konec marca. V Društvu Hiša! si želijo, da bi se s prostovoljstvom krepila skupnost in solidarnost med njenimi člani in bi se s prostovoljci srečevali večkrat in bolj načrtovano.