Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Konec aprila je občina Slovenska Bistrica s podjetjem AGM Nemec iz Laškega podpisala 825 tisoč evrov vredno pogodbo za izvedbo projekta »Ureditev Tomšičeve ulice«. Dela naj bi bila končana do 1. avgusta, a do danes ni videti rezultatov. Kje in zakaj se zapleta?

Že 6. maja naj bi se v blokovskem naselju med Partizansko in Tomšičevo ulico v Slovenski Bistrici začela obsežna rekonstrukcija kanalizacijskega in vodovodnega sistema, s posegom pa naj bi zagotovili ločenost sistema kanalizacije ter meteornih vod. Dela naj bi končali že prvega avgusta, a se pri obnovi zatika. Občina je izvajalcem podaljšala rok do konca meseca, a kot kaže tudi v tem času dela ne bodo končana. Direktor občinske uprave Branko Žnidar: “Res je, da je izvajalec kar nekaj časa delal z zmanjšanimi zmogljivostmi, deloma tudi zaradi zasedenosti podizvajalcev. Po pogodbi so imeli rok za dokončanje del do 1. avgusta, ki je bil tudi zaradi slabega vremena podaljšan do konca avgusta. Ker pa dela tudi do takrat ne bodo končana, smo se dogovorili, da bodo dela nadaljevali, vendar je skrajni rok za dokončanje del 15. oktober.”

Izvajalcem bodo zaradi zamude obračunali tudi po pogodbi dogovorjeni penale. Skupna dolžina sanitarne kanalizacije je približno 965 m vodovodnega pa dobrih 1700 m. Sredstva za dobrih 825 tisoč evrov vredno investicijo je v celoti zagotovila občina iz svojega proračuna.