Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Zadnja predpočitniška seja mariborskih svetnikov je bila izjemno polemična in predvsem predvolilno obarvana, kljub temu pa je županska ekipa pod streho spravila vse točke dnevnega reda. Največ hude krvi je bilo v prvi razpravi o ukinitvi Zavoda za turizem Maribor – Pohorje, podobno kot pri glasovanju o obnovi zahodne tribune Ljudskega vrta in dela kopališča Pristan pa so svetniki gradivo podprli.

Javni zavod za turizem Maribor – Pohorje je tako le korak pred ukinitvijo, do drugega branja pa bo jasno, ali bo nastal nov Zavod za turizem Maribor v 100-odstotni lasti MOM, ali pa bodo pristojnosti in zaposlene prenesli pod okrilje mariborske občine.

Svetniki so soglasno podprli 6,9 milijona evrov vredno obnovo stare tribune Ljudskega vrta z južnim in severnim podtribunjem. Tudi pri tej točki je bilo slišati veliko kritičnih besed, saj je projekt "zrasel" iz 2,4 na današnjih 6,9 milijona evrov.

Potrdili so tudi investicijski program za obnovo srednjega in majhnega bazena v kopališču Pristan. Vrednost je znova nekoliko spremenjena, zdaj dobrega 1,2 milijona evrov, obnovljen objekt pa naj bi predali v uporabo še letos.