Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal

Včeraj zvečer so v Mariboru razglasili najboljša podjetja Podravske regije v lanskem letu. Perutnina Ptuj, ki zaposluje 3900 ljudi, je v kategoriji za najboljše veliko podjetje slavila drugo leto zapored. Najboljše podjetje po izboru bralcev časnika Večer, ki je ob Štajerski gospodarski zbornici organizator izbora, pa je Ledinek engineering.

Družba Ledinek engineering iz Hoč je omenjeno nagrado prejela že drugič, prav tako je slavila v kategoriji srednje velikih podjetij. Direktor Gregor Ledinek je povedal, da so ob nagradi zelo počaščeni in ponosni, da so prepoznavni tudi v domačem okolju; sicer so prisotni v več kot 50-ih državah. V podjetju, ki proizvaja lesnoobdelovalne stroje in linije ter zaposluje 400 ljudi, načrtujejo tudi večjo naložbo. »Smo v fazi načrtovanja nove montažne hale in poslovnih prostorov, saj bi radi povečali zmogljivosti montiranja naših linij in strojev,« je povedal Ledinek.

Najboljše mikro in malo podjetje je Applet, obetavno podjetje je Lustija, medtem ko je naj zaposlovalec v Podravju podjetje Dorssen IMS. Direktorica Štajerske gospodarske zbornice Aleksandra Podgornik je ob tem poudarila, da je kader ključen za uspeh podjetja: »Podjetja veliko vlagajo v kadre. Tista, ki so uspešna, imajo bistveno manj težav s kadri, čeprav vemo, da določenih profilov, tudi v Evropi, primanjkuje.«

Na podelitvi je minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec napovedal nadaljevanje aktivnosti pri razvoju mariborskega letališča in tamkajšnjega logističnega centra, hitre železniške povezave med Mariborom in prestolnico in izvajanje manjših projektov, ki so po besedah ministra potrebni za izboljšanje kakovosti življenja ljudi in omogočajo gospodarstvu boljše pogoje za dodatne investicije in razvoj. Opozoril pa je tudi na evropski denar – verjame, da ga bo Podravje dobro unovčilo.