Po tridnevni dopisni seji občinskega sveta občine Ruše so svetniki sklenili, da pred potekom mandata razrešijo direktorja javnega zavoda Centra za mlade Ruše – CEZAMa – Tomija Prosnika. Deset svetnikov je bilo za razrešitev, šest pa proti, dva nista glasovala. Imenovali so tudi vršilko dolžnosti in sicer z enakim številom glasov, Lucijo Smolnik, njen mandat pa se začne, tako kot se konča Prosnikov, jutri.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik


Razrešitev direktorja CEZAMa Tomija Prosnika sloni na ugotovitvah iz revizijskega poročila in četudi svet zavoda pred dnevi razrešitve ni izglasoval torej ni podal pozitivnega mnenja k njej, so ruški svetniki na dopisni seji, ki je trajala danes do 14. ure, njegovo razrešitev izglasovali. Ali je Tomi Prosnik razrešitev pričakoval? »Če povem čisto iskreno, sem to pričakoval. Glede na to, kako dolgo že kampanija županje traja in glede na koalicijo, ki sestavlja občinski svet, sem to pričakoval.«

O vsem se je na ruškem občinskem svetu že razpravljalo

Županja Ruš Urška Repolusk: »O vseh zadevah, ki so bile podlaga razrešitvi, se je na občinskem svetu že razpravljalo, moje mnenje je, da pod trenutnim vodstvom sanacija zavoda ni možna, saj sem izgubila zaupanje v samega direktorja javnega zavoda.« Revizija je polna nepravilnosti, pa trdi Prosnik: »Že v samem postopku, da sploh ne govorim o blatilni kampaniji, ki jo je vodila županja. Na koncu so potem izpeljali dopisno sejo, čez vikend, in menim, da je to absurdno.« Županja Ruš Urška Repolusk pa dodaja: »Nepravilnosti v javnem zavodu so precejšnje, tako da jaz ne vidim vmešavanja politike, ampak zgolj dejstva, ki so se pokazala z revizijo javnega zavoda." Dopisna seja je pa bila sklicana zaradi nujnosti imenovanja novega vršilca dolžnosti ter nujnega začetka sanacije poslovanja tega zavoda, še pravijo na občini.