Mladinski kulturni center Maribor ima do 3. novembra odprt razpis, namenjen sofinanciranju dogodkov v prostoru TV Metka na Koroški cesti 18. Z njim želijo uresničiti projekt »Prostori za brezplačno učenje otrok programiranja in robotike«. Ta je bil izbran na razpisu participativnega proračuna.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Teoretične in praktične aktivnosti, povezane z digitalnimi tehnologijami, bodo prijavljeni lahko izvajali med 15. novembrom in 24. decembrom. Otroke bodo učili uporabljati digitalne tehnologije, računalništvo pa povezovali s sorodnimi področji – znanostjo, robotiko, umetnostjo, programiranjem, 3D-oblikovanjem in drugimi sodobnimi intermedijskimi področji. Strokovna sodelavka za pripravo kulturnih dogodkov Lina Valant Sičanović:
"Ko so otroci v šoli, spada to pod neko obveznost. Izvenšolske dejavnosti pa so bolj zanimive, sploh, če gre za robotiko in računalništvo, ki mlade zelo zanima."
MKC je upravitelj prostorov Studia Metka ... "kjer je prvi del še vedno namenjen galeriji, multimedijski, ki jo vodi Pekarna Magdalenska mreža, zadnji del pa je namenjen studio delavnici, kjer bodo druge vsebine."

Pod prostori je klet, ki je bila nekoč namenjena vadbi glasbenih skupin. Po prenovi pa bo tudi spodnji prostor namenjen oddajanju za izvedbo različnih vsebin.