Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Medtem ko je večina Mariborčank in Mariborčanov praznovala vstop v novo leto in desetletje, so nad njihovim zdravjem in varnostjo bdeli pripadniki dežurnih služb. Na novega leta dan jih je obiskal tudi župan, kot pa smo izvedeli posebno zahtevnega dela k sreči niso imeli.

Zibali že kmalu po polnoči

Najprej k veselim novicam. Zadnji Mariborčan, rojen v starem letu, se je v mariborski porodnišnici rodil okoli 22-ih, v novem letu pa sta se do današnjega poldneva rodila dva dojenčka. Prvi že štiri minute čez polnoč. S tem je postal drugi novorojenček v novem letu v Sloveniji.

Lani se je v mariborski porodnišnici sicer rodilo 2056 otrok, kar je 48 več kot leto poprej.

Pirotehnika povzroča vse manj poškodb

Tudi noč na urgenci je minila relativno mirno – dežurni so si lahko privoščili tudi slavnostno večerjo in tortico. Obravnavali so večinoma lažje poškodbe in le eno nesrečo, povezano s pirotehniko, kar je precej manj kot v preteklosti, je povedal specializant Matevž Privšek:
"Točnega podatka nimam, ampak mislim, da se, kar se pirotehnike tiče, situacija počasi umirja. Tudi čez celotno praznično obdobje nismo imeli toliko poškodovanih."

Požar uničil ostrešje

Mirno noč so imeli tudi policisti, dvakrat pa so na teren odšli gasilci. Ob 21.30 so bili obveščeni o požaru v stanovanjski hiši na Studencih. Požar, ki so ga s pomočjo prostovoljnih gasilcev pogasili do pol enih zjutraj, je uničil ostrešje in povzročil za okoli 150.000 evrov škode. Poškodovanih ni bilo.

Drugi alarm pa je bil k sreči lažen.