Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan
Foto: Radio Maribor/Lidija Cokan

Mariborska občina je na današnji skupščini delničarjev Nigrada uspela zamenjati svoje predstavnike v nadzornem svetu. Odločitvi je nasprotovala le občina Lenart, ki se bo na sklep pritožila, saj naj bi bil predlog na sejo uvrščen na nezakonit način. Odločitev mariborske občine je sicer marsikoga presenetila, saj je podjetje lansko leto zaključilo z največjim dobičkom v zadnjih letih. Predstavniki občine za medije molčijo, tako pa zadevo komentira direktor Nigrada Matjaž Krevelj: "Težko bi komentiral. Na koncu koncev je to odločitev lastnikov, za lastnike pa vemo, da so neka politična tvorba. Kakšni so zakulisni dogovori, ne vem. Uprava o tem niti ne odloča. Če bodo prišli novi nadzorniki, ali če bodo ostali dosedanji, mislim, da se bomo dogovorili o poteku dela in da se dobro delo nadaljuje."

Če bo odločitev obveljala, bodo nadzornike mariborske občine Matjaža Mihelaka, Mitjo Hasaja in Boštjana Štuheca zamenjali Stojan Auer, Igor Banič in Sašo Drobnak.

Skupščina delničarjev je ob tem potrdila še letno poročilo, upravi podelila razrešnico in sklenila, da bo dobiček ostal nerazporejen.