Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Nadzorni svet Snage bo o razpisu za novega direktorja družbe odločal na seji 2. septembra, po besedah začasnega direktorja Alana Perca pa bodo do konca leta zaposlili 30 delavcev, ki v javnem komunalnem podjetju trenutno delajo prek agencije.

Prav v teh dneh pa iz družbe zaradi avgustovske reorganizacije odhajajo nekateri nekdanji vodstveni kadri. V mariborski Snagi so namreč ukinili delovna mesta vodij področij in svetovalcev direktorjev, po naših podatkih pa podjetje zapuščajo vodja področja tehnične operative Vilibald Šabeder, vodja področja tržnih dejavnosti Petra Hercog in svetovalec za finance Silvester Dominc. V družbi ostaja svetovalec za tehnična področja Branko Kosi, ki pa je podpisal novo pogodbo za določen čas.

Začasni direktor Alan Perc poudarja, da bodo v kratkem zaposlili več kot polovico agencijskih delavcev, ki že delajo v družbi. Prvih 10 že septembra, do konca pa skupno 30. Stroški dela bodo zaradi novih zaposlitev letno višji za 240 tisoč evrov, 99-im redno zaposlenim z najnižjimi prejemki pa so povišali plačo za dva plačna razreda.

Likvidnostni kredit in predlog za podražitev odvoza odpadkov v primestnih občinah

Perc je še izpostavil, da namerava družba, ki sicer posluje stabilno, poslovno leto pa naj bi končala z manjšo izgubo, v kratkem najeti 1,6 milijonski likvidnostni kredit, primestnim občinam, kjer opravljajo koncesijo, pa so že poslali elaborate za skoraj 40 odstotno podražitev odvoza odpadkov. V javnem komunalnem podjetju upajo, da bodo občinski sveti gradivo potrjevali v septembru, nove cene pa naj bil veljale od 1. oktobra.

Začasnega zbirnega centra pri nekdanji carinarnici ne bo

Po zaprtju zbirnega centra na Streliški ulici so se na Snagi odločili, da ne bodo odprli začasnega centra ob nekdanji carinarnici. Kot dodajajo sta v skladu z zakonodajo dovolj dva centra, ki sta na Lahovi na Teznu in na Plinarniški v Melju. V slednjem pa bodo uredili primernejši dostop, z novo dovozno potjo pa bodo zagotovili večjo pretočnost pri sprejemu odpadkov.