Prvi teden v avgustu je že po tradiciji nekoliko bolj mirno, pa vendar je v varstvu na Zvezi prijateljev mladine Maribor dnevno 40 do 45 otrok. Okrog 20 jih je prijavljenih na sredin izlet, tokrat gredo v zavetišče za konje blizu Prebolda in na kopanje. Tudi v Večgeneracijskem centru Štajerska je veselo in živahno.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Po letu, ko so se otroci manj družili, je zdaj preko počitniških programov, delavnic, izletov, za socialne stike dovolj priložnosti. Do konca počitnic jih čakajo še štirje celodnevni izleti, pravi Tadeja Dobaj: "Vsak dan so izleti, ponedeljki so obarvani na temo živali, v torek so športni izleti, danes košarka, v sredo celodnevni izleti, četrtki so Rajzefirbčni, v petek pa gremo na doživetja v naravo, ta petek z gondolo na Pohorje."

Za zaključek veselih počitnic pa jih čakata še tekmovanje Maribor Moje mesto in tradicionalna Neresna olimpijada. Kaj pravijo otroci o takšnih skupnih počitnicah? "Zabavam se s kockami in zelo mi je všeč, ko gremo vsak dan nekam drugam. Komaj čakam, da gremo na košarko. Hodimo se kopat, ali igrat v park, delamo različne stvari in se tudi dosti naučimo."

Večgeneracijski center Štajerska izvaja letošnje počitniško varstvo na osnovni šoli Ludvika Pliberška Maribor, za kar so vodstvu šole, ki jim je to omogočilo, zelo hvaležni. Said Bešlagič:
"Z motivacijo otrok ni težav, otroci so, kakršni so, spontani, zelo razigrani, uživajo v svojih počitnicah, ki jih organiziramo v Večgeneracijskem centru Štajerska za otroke prve triade. V deževnih dneh so veliko ustvarjali, slikali in tako dalje." Otroci imajo radi dejavnosti, povezane s športom, igranjem, kreativnostjo, seveda pod vodstvom učitelja Saida: "Naše počitnice preživljamo lepo, gremo tudi na morje, z brati, sestrami, bratranci in starši. Počitnice z učiteljem Saidom so zelo zabavne, nas pelje na sprehode, radi ga imamo, za mene je odličen učitelj."

Tudi letovanja na Pohorju in v Poreču tečejo po načrtih, v Zvezi prijateljev mladine pa bi bili za termin od 9. do 19. avgusta v Poreču veseli še kakšnega prostovoljca.