Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Gradnja novega krožišča Streliška - Kardeljeva cesta ne bo končana v predvidenih štirih mesecih, v drugi polovici aprila pa bodo odprli pomembno prometno povezavo v smeri Streliške ceste.

Gradnja novega krožišča Streliška cesta - Kardeljeva bo zaradi dodatnih del in manjših zapletov v celoti predana v uporabo do konca maja. »Zavedamo se, da tako velika prometnica kot je Streliška cesta pomeni velik primanjkljaj, zato smo skupaj z izvajalcem napeli vse moči, da dela maksimalno pospeši do te mere, da lahko v drugi polovici aprila – seveda odvisno od vremenskih razmer – cestno povezavo v smeri Streliške ceste odpremo. Nedokončana pa bosta ostala krak na Kardeljevo cesto in južni krak zahodne obvoznice, ki bosta odprta ob koncu maja«, poudarja vodja sektorja za komunalo in promet na mariborski občini Aleš Klinc.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Višina investicije ostaja 1,78 milijona evrov, od tega bo Direkcija za infrastrukturo prispevala 760 tisočakov, preostanek pa mariborska občina, je še zatrdil Klinc in dodal: »Izvajalca sta dva. Pomgrad in pa mariborski Nigrad. V okviru projekta bo zamenjana vsa komunalna infrastruktura. Od vodovoda, kanalizacije in TK vodov, urejena bo javna razsvetljava, avtobusno postajališče in hortikulturna ureditev krožišča. In pa tudi krak na približno 2 kilometra dolg del zahodne obvoznice, ki pa je del drugega gradbenega dovoljenja. Omenjena nekaj manj kot 20 milijonov evrov vredna investicija, ki jo bo večinsko financirala Direkcija za infrastrukturo, naj bi se začela v jeseni ali pa pomladi prihodnjega leta. Pogodba z izvajalcem je že podpisana, rok za dokončanje del pa je 900 dni«.