Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Slovenski žičničarji že nekaj dni opozarjajo, da se je zaradi novih ukrepov, ki smuko dovoljujejo le ob negativnem testu na COVID, obisk smučišč zelo zmanjšal. Na Mariborskem Pohorju bodo zato konec tedna testiranje organizirali kar na smučišču.

Smučarje bodo testirali v soboto in nedeljo med pol osmo in 12. uro v prostorih smučarskega servisa na spodnji in zgornji postaji pohorske vzpenjače, pojasnjuje pomočnik direktorja mariborskega zdravstvenega doma Aleksander Jus:

"Poudariti je pomembno, da lahko na test pridejo s kartico zdravstvenega zavarovanja. To je tisti pogoj. Za rezultat testa naj počakajo nekje na varnem mestu, torej se ne zbirajo v nekih gručah, torej upoštevajo vse zaščitne ukrepe, ki so že ves čas priporočani. Smučarji bodo prejeli sporočilo po približno 15 do 20 minutah."

Mnogi žičničarji so v preteklih dneh poročali, da večina smučarjev testiranje zavrača, četudi je to organizirano na smučiščih. V podjetju Marprom pa so optimistični, da bo obisk konec tedna boljši kot v zadnjih dneh, pravi predstavnik Miha Rubin:

"Zato tudi načrtujemo, da bo na Pohorju čez vikend odprtih več prog kot sedaj. Smuka bo možna od spodnje postaje slemena na Mariborskem Pohorju preko povezav do spodnje postaje Piskra na Arehu."

Smučišča na Mariborskem in Ruškem Pohorju je v tej sezoni obiskalo dobrih 15 tisoč smučarjev, kar ni niti polovica lanskega obiska v enakem obdobju.