Vodja TIC Oplotnica Arina Pušnik Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Vodja TIC Oplotnica Arina Pušnik Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Pred enim letom so v občini Oplotnica, v samem središču kraja, odprli prostore Turistično-informacijskega centra oziroma TIC-a Oplotnica. Ugotavljajo, da se je odprtje centra izkazalo za dobro, saj obiskovalci v njem ne prejmejo le vseh potrebnih informacij o kraju samem, ampak tudi o turistični destinaciji Rogla-Pohorje, katere del je občina Oplotnica.

Kot pravi vodja TIC-a Oplotnica Arina Pušnik, gre v prvi vrsti za povezovanje, tako na občinski ravni kot tudi na medobčinski: "V občini je veliko društev, in manjkal jim je nek povezovalni člen, kar je sedaj TIC Oplotnica. Prej nikogar ni bilo tukaj v koordinacijskem smislu, za turizem so skrbela društva. Sedaj je vse informacije moč dobiti na enem mestu." TIC Oplotnica je odprt med torkom in petkom od 8. do 14. ure, v soboto od 9. do 12. ure.

Štiri občine, Oplotnica, Zreče, Slovenske Konjice in Vitanje so se že leta 2016 povezale v turistično destinacijo Rogla-Pohorje, tako da je Oplotnica del te destinacije in se kot takšna tudi promovira. "Tudi v tujini na raznih sejmih bi se občina Oplotnica kot tako majhen kraj težko promovirala. Zato smo se povezali širše, v turistično destinacijo Rogla-Pohorje, saj se lahko na tak način turistu tudi več ponudi."

Vse štiri občine delujejo zelo povezano. In kako to zgleda v praksi? "Recimo, organizira se (lahko tudi večdnevni) izlet po destinaciji: prespijo v Zrečah, gredo si pogledat v Vitanje vesoljski center Noordung, nato na Roglo Pot med krošnjami, pridejo k nam v Oplotnico, kjer jim naredimo prikaz pranja kot nekoč z vodenjem t.i. grajske dame, lahko gredo v Slovenske Konjice si pogledat staro mestno jedro,..." ponazori sogovornica.

V Oplotnico prihajajo turisti tako iz Slovenije kot tudi iz tujine, in lahko si ogledajo marsikaj zanimivega. "Lahko si ogledajo graščino, Oplotiški vintgar, turistično-sprehajalno pot Partovec, naravni biotop, dobro urejene planinske poti in tako naprej," je še povedala vodja Turistično-informacijskega centra Oplotnica Arina Pušnik.