Foto: BoBo
Foto: BoBo

Seja sveta zavoda UKC Maribor se je včeraj vrtela predvsem okrog izvajanja sanacijskega programa in naložb. Predvsem pri izvrševanju teh je bila druga največja bolnišnica v Sloveniji v preteklih vsaj 10ih letih izredno neuspešna, kar je na včerajšnjem obisku ugotavljal tudi premier Marjan Šarec.

Sanacijski program mariborskega UKC je sestavljen iz 43 ukrepov, ki predvidevajo dobre 4 milijone evrov prihranka. Do zdaj je bila realizirana tretjina oz. 1.5 milijona evrov, največji izpad pa predstavlja izpad programa Dora, ki bi lahko prinesel 680 tisočakov.

Investicije

Letos je načrtovanih 16 milijonov evrov naložb. Realizacija pa je odvisna tudi od odobritev vlade, ki po obisku predsednika vlade Marjana Šarca zagotavlja enako obravnavo, kot jo ima klinični center v Ljubljani.

Še to, na seji so se pod točko razno znova vstavili tudi pri garažnih hišah. Članica sveta Suzana Jarc je celo predlagala kazensko ovadbo proti podpisniku pogodbe za podelitev stavbne pravice. Te svet zavoda ni podprl, je pa pravni službi bolnišnice naložil, naj preveri ali obstaja, utemeljen podlaga za vložitev kazenske ovadbe.