Foto: TV Slovenija, zajem zaslona
Foto: TV Slovenija, zajem zaslona

Umor 33-letne mame štirih otrok iz Markovcev, o katerem smo poročali minuli konec tedna, je bil premišljeno in vnaprej načrtovano dejanje. V sostorilstvu sta ga izvedla 37-letni mož umorjene in 33-letnica iz Lenarta, ki je pokojno, potem ko jo je 22-ega marca mož pripeljal na kraj zločina, večkrat zabodla. Žrtev je ženska, ki so jo policisti zadnja dva tedna iskali kot pogrešano.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Podrobnosti umora 33-letnice iz Markovcev, ki jo je v petek zvečer v bližini naselja Strnišče v občini Kidričevo našla sprehajalka, so pretresljive. Kot je pojasnil vodja mariborskih kriminalistov Stanko Vidovič, so policisti isti večer pridržali moža, dan kasneje pa še 33-letnico iz Lenarta: »Z zbiranjem obvestil smo ugotovili, da sta bila osumljena - sodelavca, ki sta se zbližala in sta zaradi nezadovoljstva v svojih partnerskih zvezah načrtovala umor 33-letne partnerke osumljenca«. Po dogovoru je 37-letnik 22. marca ženo pripeljal na dogovorjeno mesto, 33-letna Lenartčanka pa je žrtev pokončala z nožem. »Ob izstopu iz vozila je 33-letnica iz okolice Lenarta pristopila do žene osumljenega ter jo z ostrim predmetom večkrat zabodla. Takoj za tem je truplo odvlekla do mesta, kjer jo je zakopala. Skupaj z osumljenim sta se nato s kraja dejanja odpeljala«, je še pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor.

A to še ni vse. Naslednji dan je mož prijavil ženo kot pogrešano, policistom pa predal tudi poslovilno pismo. »Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je poslovilno pismo, ki ga je ob prijavi pogrešanja policistom izročil osumljeni, v ta namen že predhodno napisala osumljenka in ga še pred izvršitvijo kaznivega dejanja izročila osumljencu«. Vidovič je še dodal, da so v hišnih preiskavah našli tudi nož, za grozovit umor mame štirih mladoletnih otrok pa osumljencema, ki sta v priporu, grozi najmanj 15 let zapora.