Foto: Google Maps
Foto: Google Maps

Po obnovi promenade in igral v mariborskem Mestnem parku Mariborska občina snuje še ureditev japonskega vrta in sprehajalnih poti.

Z ureditvijo tako imenovanega japonskega vrta bi občina revitalizirala območje kamnitega tolmunčka in nekdanjega bazena ob otroških igralih, pravi strokovni sodelavec za zelene površine v Uradu za komunalo, promet in prostor Boštjan Vauda:

"Prenovil se bo ta paviljon, imenovan Raketa, kjer je predvidena čajna gostilnica. Prenovila pa bi se tudi zasaditev."

Na pobudo mariborskega društva Kneipp iz participativnega proračuna načrtujejo tudi nadgradnjo vodnih elementov, pravi sogovornik:

"Gre za čofotanje, hojo po različnih tekskturah, ležanje na klopcah, dihanje različnih eterik ... Kjer je bil nekoč bazen, pa bi uredili pitnike, namakalnike in pršilnike."

Na ploščadi, kjer je bil nekoč bazen, bodo lahko postavljali tudi odre in organizirali prireditve.

Čakajo na sprejetje proračuna

Občina bo izdelavo projektne dokumentacije naročila, ko bodo mestni svetniki sprejeli letošnji proračun - to bi se lahko zgodilo že na jutrišnji popoldanski seji. Gradbena dela bi se tako začela prihodnje leto.

V parku načrtujejo še več projektov

Občina bo letos naročila tudi projektno dokumentacijo za prenovo sprehajalnih poti v Mestnem parku, dodaja občinski strokovnjak:

"Poti bi se prenovile v peščeni obliki, obnovili pa bi tudi mostičke. V okviru participativnega proračuna bi prenovili tudi Rožni grič in uredili kotiček za rozarij."

Vrednosti projektov bodo ocenili na podlagi investicijske dokumentacije.