Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić // Slika je simbolična
Foto: MMC RTV SLO/ Miloš Ojdanić // Slika je simbolična

Prihodnji mesec bodo v Spodnjih Hočah začeli graditi t. i. pumptrack, to je krožni kolesarski poligon z grbinami, zavoji in skoki. Župan Marko Soršak: "Sam poligon je predviden iz drobnega kamnitega materiala, preplaščen pa bo z asfaltom. Posebnost pa je to, da bomo ohranili čim več dreves, tako bo sama proga v senci." Steza bo široka dva metra, vožnja pa bo mogoča v obe smeri. Občina mora denar za projekt še zagotoviti. To naj bi z rebalansom proračuna prihodnji teden uredil občinski svet.

Idejna zasnova projekta pa je širša. Podrobni občinski načrt predvideva tudi postajališče za avtodome in servisni objekt. Marko Soršak: "Za zdaj bo v proračunu predvidena proga, v prihodnosti pa bi to želeli še razširiti. Po vsej verjetnosti z javno zasebnim partnerstvom."

Ni pa to edini načrt širitve športnih objektov v občini. Razmišljajo tudi o postavitvi igrišča z umetno travo v športnem parku Rogoza. V proračunu je že predvidena postavka za pripravo projekta, vendar morajo izvedbo – predvidoma jeseni – potrditi še občinski svetniki. Gre za naložbo, vredno več kot milijon evrov, del denarja pa bi lahko dobili od države.