Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Projekt ureditve obrtne cone je vreden 4,2 milijona evrov, od tega bo evropskega in državnega denarja 2.7 milijona, preostalo bo zagotovila občina. Direktor občinske uprave Damjan Napast: "Projekt je razdeljen na dva dela, na vzhodni in zahdoni del obvoznice. Na eni strani delamo nov vhod v industrijsko cono Talum, ker se tudi urejajo dodatne površine za podjetja. Na drugi strani bo pa prostora slabih 25 hektarjev za mala in srednje velika podjetja. Prostor bomo kompletno komunalno opremili s cestami, elektriko, vodo."

Kljub temu da se urejanje šele začenja, pa je zaradi trenutno zelo pozitivnega gospodarskega razpoloženja povpraševanje po zemljiščih v coni precejšnje. Župan Kidričevega Anton Leskovar: "Moram povedati, da je približno 60 do 70 odstotkov zemljišč že prodanih. Tako smo prepričani, da bo Kidričevo še bolj utrdilo svojo vlogo kot regijski center za industrijo in malo gospodarstvo."

Projekt ureditve cone bo predvidoma končan ob koncu prihodnjega leta. Na občini pa pričakujejo, da bo kmalu treba zagotoviti dodaten prostor. Anton Leskovar: "Pogovarjamo se z družbo Talum, da bi se lahko tudi na njihovem območju zgradili novi večji objekti." Nova vpadnica do cone Talum, ki jo gradijo, pa bo predvidoma povečala tudi zanimanje za zemljišča na zahodni strani industrijskega kompleksa.