Foto: Aleks Horvat
Foto: Aleks Horvat

V Magnini lakirnici v občini Hoče Slivnica je pravzaprav že vse pripravljeno na začetek poskusne proizvodnje. Kljub temu pa roka ne bodo ulovili, saj se je včeraj organizacija

ROVO pritožila na izdano okoljevarstveno dovoljenje.

Znova pa se zapleta pri potrebni dokumentaciji za nadaljnje izvrševanje načrtov, ki so si jih zadali v Magni. Organizacija ROVO, v kateri je tudi Gorazd Marinček, se je namreč pritožila na lani decembra izdano okoljevarstveno dovoljenje. O pritožbi bo odločalo ministrstvo za okolje in prostor časa pa ima 2 meseca.

Z rednim obratovanje želijo začeti v prvem četrtletju
Glede na to, da je vse že pripravljeno na proizvodnjo, pa si želijo, da pritožba ne bi preveč zamaknila začetka rednega obratovanja. Želijo si namreč, da bi z redno proizvodnjo začeli v prvem četrtletju 2019

Za začetek bo zaposlenih 200 oseb
Ob začetku redne proizvodnje naj bi bilo v novi lakirnici zaposlenih 200 oseb. Cilj 404 pa bodo do leta 2022 izpolnili v skladu s pogodbo.

Lakirali bodo karoserije Jaguarja E-PACE

Sicer pa je Magna že zaprosila za pridobitev okoljevarstvenega soglasja za drugo fazo. Kdaj bi z njo začeli, pa ne želijo izdati. Poudarjajo le, da je vse odvisno od naročil.
Za zdaj pa bodo začeli z lakiranjem karoserij Jaguarjev E-PACE.