Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Medtem ko Mariborski otok za zdaj ostaja zaprt, pa jutri, v petek, ob 11. uri svoja vrata odpira pred dvema letoma obnovljeno mestno kopališče v Slovenski Bistrici. Kopališče bo v jutranjih urah, med 9. in 11. uro ter zvečer med 19 in 21. uro namenjeno plavanju, vmesni čas pa kopanju.

Mestno kopališče v Slovenski Bistrici jutri odpira svoja vrata, izjemoma jutri bo vstop brezplačen. Direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica Boštjan Fridrih: "Smo vajeni, da na prvi dan odprtja bazena oziroma ob koncu šolskega leta pridejo otroci kar iz šole na bazen in se poveselijo. Pričakujemo velik obisk."

Kopališče bo sicer odprto med ponedeljkom in nedeljo med 9. in 21. uro. "Med 9. in 11. uro bo namenjeno plavanju in rekreaciji, enako plavanju med 19. in 21. uro," pravi Fridrih. Pripravljajo številne aktivnosti in dogodke: "Pripravljamo animacije za najmlajše, letni kino, plavalne tečaje,..."

In kakšne bodo cene vstopnic? "Dnevna karta za odrasle bo pet evrov, za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide štiri evre. Popoldanska karta po 14. uri bo za odrasle 4 evre, za otroke, dijake, študente, upokojence in invalide 3 evre," pojasnjuje direktor Javnega zavoda za šport Slovenska Bistrica Boštjan Fridrih. Cena letne karte za odrasle bo 80 evrov, za otroke, dijake, študente 60 evrov.