Pred dnevi so ruški občinski svetniki odločali o zvišanju cen komunalnih storitev in podražitvi programov javnega vrtca v Rušah. Medtem ko so dali zeleno luč za 12 % višje položnice Nigrada, pa so nasprotovali podražitvi vrtca. Prepričani so, da bi breme zaradi višjih stroškov dela morala nositi občina ali pa vrtec sam, ne pa starši.

V svetniški skupini ZA – združena akcija so cene programov javnega vrtca v Rušah primerjali s tistimi v Mariboru, Selnici ob Dravi, Šentilju in Slovenski Bistrici. Prepričani so, da je vrtec v Rušah najdražji, zato bi razliko v ceni po njihovem mnenju morala kriti občina. A županja občine Ruše Urška Repolusk je jasna: občinski proračun letos tega ne dopušča.
V tem primeru, pravi občinski svetnik Darko Knez, pa bi morali pogledati, kako je s poslovanjem vrtca, ki sodi pod osnovno šolo in se prepričati, ali ni tam kakšnih skritih rezerv.

Občinski svetniki bodo najverjetneje o podražitvi vrtca še razpravljali. So pa soglašali z dvigom cen komunalnh storitev, ki jih v občini izvaja Nigrad. Položnice bodo za gospodinjstva po novem višje za 12, za podjetja pa za 16 odstotkov. Cene komunalnih storitev v Rušah so sicer nižje, kot v drugih občinah, tako pa bo vse do takrat, ko bodo v občini uredili ustrezno čiščenje komunalnih voda.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik