Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela

Ilka Štuhec in njen trener, Švicar Stefan Abplanalp, sta danes v mariborskem hotelu Habakuk nagovorila zbrane novinarje pred zadnjim, tretjim delom priprav na že začeto smučarsko sezono 2019-20. Potem, ko so največ dela opravili na Stari Celini v Sas Feju, se sedaj za dobre tri tedne selijo v Cooper Mountain v Združene države Amerike, potem pa v Kanado na prve tekme svetovnega pokala v hitrih disciplinah.

"Tu pa tam mi že malo pobegne kakšna misel na Lale Louise. Po eni strani je do tja še daleč, po drugi strani pa si tudi mislim: dvakrat se še okrog obrnem, pa bom tam, ne. Ampak vem, da pač mi bo zelo dobro del ta daljši kamp, ki ga imam pred tem, v Cooper Mountainu, kjer so res vrhunski pogoji, prava proga za hitre discipline, tako da sem pripravljena za tja in potem tudi za Lake Louise," pravi Ilka Štuhec.

Štuhčeva, ki se znova vrača po poškodbi, trdi, da spoštovanja do poškodbe ne čuti več, a dodaja: "Zdaj pač ne bom več razmišljala o tem, kaj bom delala, ampak bo to vse podzavestno in bom res tekmovala. To je pač del, ki ga sicer lahko potreniraš. Bolj, kot gre proti tekmam, ampak najbolj se potem to zgodi na sami tekmi."

Nikoli ni rada govorila o tem, kaj pričakuje od sezone, zato tudi letošnje leto ni izjema:
"Ne bom zdaj povedala, tako kot vedno (smeh)… ja res ni velikih tekem, globuse pa se še vedno deli, ne, na koncu. Mislim, da tudi to nekaj velja… tako da, kaj pa vem… Zdaj kako in kaj, pa bomo videli. Verjamem, da tudi konkurenca ni ravno počivala, no… Bomo kmalu videli. Vsak dan bo v bistvu cilj za sebe v bistvu, tako kot vedno," dodaja Štuhčeva.

6. decembra bo v kanadskem Lake Louisu prva tekma smuka, drugi dan še druga, v nedeljo sledi še superveleslalom.