Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj
Foto: Radio Maribor/Jaka Dobaj

Nogometaši Maribora so se sinoči tradicionalno zbrali na večerji, že danes pa opravili prvi trening po zimskem premoru. Ekipo je zapustil Dino Hotić, ki po osmih letih v vijoličastem dresu odhaja k belgijskemu prvoligašu Cercle Brugge.

Športni direktor ni razkril morebitnih okrepitev v zimskem prestopnem roku. Odsotnost Hotića se ekipi ne bo poznala. "V Mariboru smo ga razvili v vrhunskega igralca. Vsak si želi narediti korak več, ne v športnem smislu, ampak v finačnem smislu. Njemu je to uspelo, tako da jaz mu čestitam. V kadru imamo dovolj igralcev na tej poziciji, tako da notranji resursi," pravi športni direktor Zlatko Zahovič.

Večina nogometašev je komaj čakala nadaljevanje sezone. Najprej se bodo odpravili v Moravske Toplice. Obrambni igralec Nemanja Mitrović: "Jaz sem prvič v življenju imel mesec in ne vem koliko dni pavze, tako da iskreno povedano, sem se že malo naveličal biti doma z otroci, z vsemi. Ker mam male otroke, je to cirkus cel dan. Zato sem komaj čakal, da začnem. Včeraj je bila večerja, zdaj nas čaka prvi trening, tako da se že veselimo." Vezni igralec Blaž Vrhovec pa pravi: "Od danes naprej se začne ta borba za tisto mesto v enajsterici, treba je to zagrabit z obema rokama in se čim bolj dokazat, da pridobiš trenerjevo zaupanje."

Moštvo bo odigralo tudi osem pripravljalnih tekem, prvo že čez dober teden z Dravogradom. V Turčiji jih čakajo Lech iz Poznana, Vojvodina, Rapid in Dunajska Streda. Trener moštva Darko Milanič: "Tam se dobro počutimo, imamo res dobre pogoje in ne živimo v nekih nadstandardnih pogojih, ampak v pogojih, ki so temu klubu primerni, tudi na to gledamo. Mislim, da bo tudi tokrat vse, kar se tiče Turčije in Moravcev, potekalo v redu."

Prvenstvo se bo nadaljevalo 22. februarja. Mariborčani se bodo uvodoma v Ljudskem vrtu pomerili z Olimpijo.