Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor
Foto: Radio Maribor/Narodni dom Maribor

Osrednje prizorišče Festivala Vilinsko mesto, ki obiskovalce letos nagovarja v živo, je Vetrinjski dvor. Ta se praznično okrašen v teh dneh spremeni v Vilinsko mesto, kjer se bo ob še več drugih prizoriščih v mestnem središču do konca leta zvrstilo okoli 135 različnih dogodkov, predvsem za otroke in družine, a tudi za druge obiskovalce.

» Ekipa mariborskega Narodnega doma je kuriran program pripravila v sodelovanju z mnogimi kulturnimi ustanovami v mestu, saj v teh zahtevnih časih potrebujemo drug drugega in kulturo«, pravi producent Marko Brumen in dodaja :« Tukaj smo zato, da Mariborčanom ponudimo nekaj vrednega, in letošnji december je čas, ko si resnično zaslužimo oazo kulture in ustvarjalnosti«.

Vilinsko mesto je kulturno-izobraževalni festival, namenjen otrokom in družinam, program pa zastavljen tako, da obiskovalce aktivno vključuje v določeno dogajanje.
» Naša želja je, da ponudimo protiutež komercializaciji decembrskih praznikov. Dajemo poudarek ustvarjanju, raziskovanju, da lahko na primer obiskovalci, starši in otroci skupaj izdelajo darila. Z aktivnim vključevanjem v določene programe pri obiskovalcih vzbujamo čarobnost, ki jih še dolgo polni«, pove vodja festivala Urška Košica.

Festival bo poleg predstav, pravljičnih uric in delavnic za otroke ponudil tudi sprehode po mestu in koncerte za odrasle. Med drugimi bodo nastopili Duo Pliš, Ana Bezjak, Zala in Gašper, med 26. in 28. decembrom pa bodo še tri predstave uličnega gledališča Ana Mrzla. Število obiskovalcem na posameznih prizoriščih je omejeno, vstop pa je mogoč le ob pogoju PCT.