Pohorska vzpenjača Foto: BoBo
Pohorska vzpenjača Foto: BoBo

Višje sodišče je ugodilo pritožbi mariborske občine glede sodne cenitve gondole in drugih žičnic na Mariborskem Pohorju. Prvostopenjsko sodišče je namreč sklenilo, da mora občina, ki je žičnice izvzela iz stečajne mase propadlega Športnega centra Pohorje, temu plačati več kot 13 milijonov evrov nadomestila, kar je po mnenju mariborske občine nesprejemljivo.

Spor med mariborsko občino in Športnim centrom Pohorje v stečaju se je na sodišču znašel predlani, po več letih neuspešnih pogajanj. Sodni cenilci so premoženje naposled ocenili na 13,25 milijona evrov, a je sodišče po občinski pritožbi zadevo vrnilo na prvo stopnjo. Po mnenju občine je treba odšteti za skoraj 8 milijonov evrov občinskih in državnih subvencij ter zmanjšanja vrednosti zaradi drugih okoliščin, pravi župan Saša Arsenovič.

Ob nadaljevanju sodnega spora mariborski župan sicer upa, da bodo rešitev na koncu dosegli s pogajanji in da bo znesek precej nižji.

Za komentar smo prosili tudi stečajnega upravitelja Športnega centra Pohorje Draga Dubrovskega, a se na naše klice še ni odzval. Nerešeno lastništvo žičnic na Mariborskem Pohorju je sicer eden izmed dveh še odprtih problemov stečaja športnega centra, ki je propadel pred petimi leti. Drugi problem ostaja lastništvo žičnic na Ruškem Pohorju, ki po osmih dražbah še niso našle lastnika.