Foto:
Foto:

Napetost pred začetkom 55. Zlate lisice se stopnjuje. Kot zagotavljajo organizatorji prav zdaj, potekajo še zadnja pripravljalna dela. Kljub napovedanim visokim temperaturam in dežju, pa tekmovanje naj ne bi bilo ogrožena. Tako nas danes zvečer že čaka žreb štartnih številk na trgu Leona Štuklja.

Kot je to že stalna praksa na Zlati Lisici v Mariboru, je tudi letos prisotnega precej strahu, kaj bo z vremenom. Kljub temu pa so organizatorji prepričani, da tekmovanje ni ogroženo, saj naj bi bila proga dobro pripravljena.

Vse pa je tudi že pripravljeno za žreb startnih številk za veleslalom, ki bo danes ob 18ih na trgu Leona Štuklja. V bobnu bo tudi Meta Hrovat, ima možnost, da bo nosila številko od 8. do 15. Na veleslalomu pa bo smučala tudi domačinka Ilka Štuhec, ki tekme na domačem hribu, kljub temu, da veleslalom ni njena paradna disciplina, pač ne more preskočiti.

Sicer pa se bodo po četrtkovem žrebu Jure Košir, Katja Koren Miklavec in Alenka Dovžan pridružili 56 velikanom slovenskega športa in postali novi člani Hrama športnih junakov Društva športnih novinarjev Slovenije.

Več podrobnosti v zvezi z žrebom pa boste izvedeli danes zvečer v živih javljanjih s prizorišča. Spremljajte pa program in splet Radia Maribor tudi v petek in soboto, ko bomo podrobno spremljali dogajanje na 55. Zlati lisici.

V času tekmovanja je v veljavi spremenjen prometni režim

Srečko Vilar: ”Promet pod Pohorjem bo urejen krožno. Na koncu Pohorske ulice bo kontrola, naprej bodo spustili le avtomobile z oznakami organizatorja, drugi pa bodo usmerjeni do parkirišča na starem strelišču. Ko bo to parkirišče polno, jih bodo redarji usmerili do dodatnega parkirišča v Kadetnici, od koder bo urejen brezplačni prevoz do spodnje postaje vzpenjače. Prav tako bo v dogovoru z mariborsko občino in novim mariborskim županom mestni avtobus številka 6 v petek in soboto od 7. do 16. ure vozil brezplačno. Marprom je za to zagotovil 11 avtobusov, ki bodo tako vozili neprekinjeno. Za akreditirane osebe smo uredili poseben prevoz, na relaciji hotel Mercure (Piramida) - Pohorska vzpenjača.”