Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek
Foto: Radio Maribor/Robert Zajšek

V zgodovino Maribora se je zapisala še ena izdaja Festivala Lent, 27-eta, ki se je končala z ognjemetom in zaključkom festivala v festivalu – 31. Folkarta. Promenada na dravskem nabrežju je bila polna obiskovalcev, med njimi so eni pogrešali ulična gledališča, drugi več kulinaričnih stojnic na nabrežju Drave, tretji pa so hvalili najmlajši, a vedno bolj priljubljen del festivala – Artkamp v Mestnem parku.

Več kot 40 prizorišč in vsa so bila polna, je zadovoljen direktor festivala Vladimir Rukavina in povedal, da letošnji obiskovalci še niso prešteti, da pa jih bo zagotovo manj kot prejšnja leta, ko so jih našteli tudi pol milijona: "...ker imamo samo eden ognjemet; ognjemeti so pripeljali tudi 50 tisoč obiskovalcev." Festival je bil tudi vsebinsko okrnjen, a vodstvo Narodnega doma je optimistično. "Tudi zato, ker nismo imeli toliko sredstev, smo morali šparat, tudi uličnih gledališč ni bilo. Upam, da se bodo časi zjasnili in da bomo v prihodnosti spet dosegli obseg festivala, ki smo ga bili vajeni. Pa ne samo to - da bomo šli naprej," pravi Rukavina.

Obiskovalcev pa ni za nič prikrajšal sloviti Folkart, ki je sinoči doživel sklepni večer. Njegova vodja Alenka Klemenčič: "Na odru je pisano, bera skupin je raznolika, selimo se s kontinenta na kontinent, navdušena sem, kako plesalci zadovoljni tukaj."

Ali bosta vodstvi festivala in mesta dosegli dogovore, ki bodo obiskovalcem bolj všeč, bomo slišali po naslednjem Festivalu Lent. Prihodnje leto se bo začel 26. junija in trajal 9 dni.