Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Po treh tednih od začetka dobrodelne akcije za operacijo šestletnega Gala Štefliča, ki trpi za prirojeno deformacijo komolcev, je na bančnem računu Nadškofijske karitas Maribor dobra tretjina potrebnega denarja. Kot je znano, je družina denar že zbirala s pomočjo društva Maus, a do njega za zdaj nima dostopa, ker zaradi očitanih nepravilnosti predsednice društva poteka policijska preiskava.

Nadškofijska Karitas zbira denar od 13. novembra s pomočjo SMS sporočil GAL5 na številko 1919 in s pomočjo donacij na transakcijski račun. Do zdaj so zbrali okoli 4.000 evrov, prejeli pa so še nakazilo podjetja Telekom iz spomladanske akcije že omenjenega društva Maus, tako da je na njihovem računu zdaj 51.591 evrov, pravi predsednik Karitas Branko Maček. Maček je sicer prepričan, da jim bo do 20. maja, ko je predvidena operacija na Floridi, uspelo zbrati še preostanek od potrebnih 150 tisočakov.

Še vedno pa ni znano, koliko denarja so zbrali v spomladanski akciji s pomočjo društva Maus, katerega predsednica Nataša Švikart je del sredstev nato porabila za osebne namene, kar preiskuje tudi policjia.

Kot je znano, so se Galovi starši za samoplačniško operacijo v Združenih državah Amerike odločili, ker v Sloveniji in Evropski uniji niso našli druge možnosti. Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije tem navedbam sicer oporeka in stroškov ne želi pokriti, zato nesoglasje rešujejo tudi s pravnimi sredstvi. Pooblaščena odvetnica po podrobnosti javnosti sporočila kmalu, pojasnjuje Galova mama Nataša Pavlič Šteflič, ki se zahvaljuje vsem donatorjem in obljublja, da bo družina morebitna presežna sredstva namenila drugim pomoči potrebnim otrokom.