Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Zagotavljanje kakovosti mladinskega dela bo prednostna naloga Urada Republike Slovenije za mladino v prihodnjih letih, je zagotovil v.d. direktorja Urada Tin Kampl, ki se je včeraj srečal s predstavniki mariborskih mladinskih organizacij. Slednjim bodo letos na voljo tudi sredstva iz Evropskega socialnega sklada za krepitev aktivnega državljanstva in zaposlovanja mladih.
Na Uradu za mladino želijo dvigniti kakovost mladinskega dela na vseh ravneh, kakovostno mladinsko delo pa vzgaja in krepi aktivno in odgovorno državljanstvo, poudarja v. d. direktorja Urada Tin Kampl: "Hkrati morajo biti v te procese čim bolj vključeni mladi, ne samo kot uporabniki, pač pa tudi kot sokreatorji teh vsebin, saj je participacija mladih na vseh ravneh izjemnega pomena."
Letos bodo mladinskim organizacijam na voljo tudi evropska sredstva za programe aktivnega državljanstva s ciljem večanja zaposlenosti mladih.
Lokalno, mariborsko mladinsko politiko je Kampl ocenil pozitivno, "glede na finančno in tudi infrastrukturno podporo občine." Prav tako ocenjuje, da mladinske organizacije v Mariboru delajo dobro.
Predstavniki lokalnih mladinskih organizacij, ki so se udeležili pogovora z direktorjem Urada, so bili s slišanim zadovoljni. Direktorica zavoda Pekarna Magdalenske mreže Urška Breznik: "To, kar smo slišali nas navdaja z upanjem, da bo prišlo do konkretnejših sprememb, zlasti pa me veseli poudarek na kakovosti mladinskega dela."
Prav tako si obetajo manj birokracije na prihodnjih razpisih, "zelo pomembno pa se mi zdi tudi, da bodo, kot smo slišali, poskušali upoštevati tudi manjša mladinska društva in samonikla prizorišča, ki jih je po Sloveniji ogromno in delujejo na področju mladine, kulture in sociale, velikokrat na povsem prostovoljski osnovi, so pa za neko okolje zelo pomembna," dodaja Breznikova.
Za pozitivne pa Breznikova ocenjuje tudi obiske predstavnikov Urada RS za mladino na terenu.