DIIP vrtec Hoče
DIIP vrtec Hoče

Začenja se dozidava vrtca v Hočah, ki naj bi bila končana do začetka novega šolskega leta 2020/2021. Objekt bo energetsko pasiven in naj bi zagotavljal dovolj prostih mest za vse otroke v občini.

Vrtec bodo razširili iz 10 na 13 oddelkov in bo dvonadstropen. Nadstropji bosta med seboj povezani s toboganom, igralnice bodo precej večje, povečan bo tudi skupni prostor, zgradili pa bodo še novo kuhinjo in pralnico. Projekt pa je vreden približno 4 milijone evrov. Župan Marko Soršak pa pravi, da bodo gradbena dela stala 3,5 milijona, 400 tisoč evrov bo stala oprema za kuhinjo in pralnico in približno 100 tisočakov bodo porabili še za urejanje okolice in zunanja igrala. Od tega pa je občina dobrih 800 tisočakov pridobila iz EKO sklada, saj bo vrtec energetsko pasiven.

V času del, trajala bodo eno leto, bodo otroci v t. i. mobilnih enotah. V stari telovadni, prosotrih gasilskega domva v Bohovi in en oddelek v učilnici v športni dvorani. Ob tem je župan prepričan, da to ne bo vplivalo na otroke in na izvajanje programa. Bo pa nekoliko otežilo delo zaposlenim.