Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar
Foto: Radio Maribor/Nataša Rižnar

Na parkirišču pred mariborskim domom Danice Vogrinec na Pobrežju bo od danes do nedelje potekalo že tradicionalno praznovanje DANica. Do sobote se bodo zvrstili glasbeni koncerti, v nedeljo pa pripravljajo Štafeto mladosti in nogometno tekmo med DANico in veterani NK Maribor.

V devetih letih je Danica iz enodnevne prireditve prerasla v večdnevno, postala širše prepoznavna, privabijo pa ljudi vseh starosti. Vsako leto jo obišče več tisoč ljudi, pravi direktor Doma Danice Vogrinec Maribor Marko Slavič: "Na koncertih se je zavrtelo na tisoče obiskovalcev, na ključnih koncertih ocenjujemo, da okrog pet tisoč." Toliko jih pričakujejo tudi letos.

Danes ob 19. uri bosta nastopili skupini Tabu in Big Foot Mama, skupaj z rock glasbeniki bodo nastopili tudi stanovalci doma, ki so v preteklih dneh že izpilili skupni nastop. Pevki skupine Tabu Evi Beus so se med vajo s stanovalci doma tudi orosile oči: "Energije se izmenjavajo. Nikoli ne gre samo iz ene smeri, vedno se tudi vrača. In to je najlepše, kar se lahko meni kot glasbenici zgodi." Direktor Doma Danice Vogrinec Marko Slavič pa ob tem pravi, da so na svoje stanovalce zelo ponosni: "To dokazuje, da smo na pravi poti, in da tudi tisti, ki neverno skomigajo z rameni, končno začenjajo verjeti, da je to začetek nove dobe, novega odnosa do starejših. In ja, Danica to zna!"

Jutrišnji petkov večer bo rapersko obarvan – nastopili bodo Trkaj, Nipke in Emkej -, v soboto pa bodo na Daničinem odru Prifarski muzikanti. Pripravljajo pa tudi kup spremljevalnih prireditev: "Pripravljamo številne prireditve, pobrskajte na naši spletni strani in Facebook strani. Ob tem naj opozorim vsaj še na Klub stoletnikov, ki ga pripravljamo v petek ob 11. uri," je še povedal direktor doma Danice Vogrinec Maribor Marko Slavič. Prireditve bodo ne glede na vremenske razmere, saj imajo posebej za to priložnost postavljen šotor.