zsss, sindikati Foto: MMC RTV SLO
zsss, sindikati Foto: MMC RTV SLO

Danes in jutri Zveza svobodnih sindikatov Slovenije odpira vrata vseh svojih sindikalnih pisarn po državi, med drugim tudi v Mariboru in na Ptuju.
V trinajstih slovenskih mestih, med drugim tudi v Mariboru in na Ptuju, bodo strokovne službe Zveze svobodnih sindikatov Slovenije na razpolago vsem, članom in nečlanom, ki potrebujejo pregled pogodbe o zaposlitvi, plačilne liste, odločbe Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje ali imajo kakršnokoli vprašanje o pogodbi o zaposlitvi, dopustu, bolniški, pokojnini ali socialni pomoči. "Namen je predstavitev sindikalne dejavnosti, ki časovno sovpada tudi s 1. majem, osrednjim delavskim praznikom," pojasnjuje izvršni sekretar za teritorialno organiziranost Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Boštjan Medik.

Sindikalna dejavnost je vezana predvsem na pravice iz delovnega razmerja, pa tudi na socialne pravice, v zvezi s tem se tudi ljudje obračajo z vprašanji na Zvezo svobodnih sindikatov Slovenije, še pojasnjuje Medik: "Najbolj aktualna vprašanja so v zvezi z odpovedjo delovnega razmerja, izrabo letnega dopusta in zvezi z delovnim časom. V zadnjem času pa so vse bolj aktualna vprašanja v zvezi s socialnimi pravicami, kot je bolniški stalež, odložbe SPIZ-a."

Vrata vseh pisarn po Sloveniji bodo odprta danes in jutri med 9. in 17. uro.