Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborska občina je pred kratkim z veliko zamudo končala celovito obnovo Koseskega ulice. Konec obnove Medvedove so prav tako po večmesečni zamudi napovedovali za danes, 16. novembra, a se to še ni zgodilo.

Celovita obnova Medvedove ulice, kjer so med drugim obnovili vozišče, komunalno infrastrukturo in javno razsvetljavo, je skoraj končana. Med ogledom gradbišča pa smo opazili, da dela še potekajo na križiščih z Vrbansko in Turnerjevo ulico. Z Medvedove tako zaradi popolne zapore ni mogoče zapeljati na Turnerjevo. Na občinska pojasnila, zakaj dela še niso končana, še čakamo.

Večmesečne zamude

Obnovi Medvedove in Koseskega ulice sta se sicer začeli marca, končati pa bi se morali do poletja. Glavni razlog za zamudo je bila obnova plinovoda na obeh ulicah, ki je pred začetkom del niso predvideli. Na Medvedovi so morali obnoviti še električno napeljavo, kjer pa je med občino in Elektrom Maribor, kot je pred tremi tedni za naš radio povedala vodja občinske komunale Suzane Fras, prišlo do kratkega stika. Kot so pojasnili na Elektru Maribor, jih občina namreč ni vključila v pripravo projekta, zato so morali obnovo napeljave načrtovati in izvesti kasneje. Odgovornost za zamudo zato zavračajo in upajo, da bo občina pri prihodnjih projektih usklajevanja začela pravočasno.

Brez podražitev ni šlo

Kot je v nedavni oddaji še pojasnila vodja občinske komunale, se bosta obnovi Medvedove in Koseskega ulice – ocenjeni na skupno 2,1 milijona evrov – podražili za 200 tisočakov. Na pojasnila, ali je ta številka končna, pa, kot rečeno, še čakamo.