Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kultura zdravi - umetnost lajša • oddaje

Kultura zdravi - umetnost lajša V Mariboru 28. zborovsko tekmovanje Naša pesem

19.04.2024

Pogovarjali smo se z ilustratorko Alenko Spacal in založnico Zalo Stanonik iz Maribora o pomenu njunega sodelovanja na mednarodnem sejmu otroške in mladinske literature v Bologni.

Kultura zdravi - umetnost lajša V SNG Maribor po 20 letih znova premiera baletne uspešnice Grk Zorba

12.04.2024

Premierna uprizoritev velike baletne predstave Grk Zorba ob koncu uspešne sezone mariborskega baletnega ansambla je osrednja tema tokratne oddaje o kulturi in umetnosti.

Kultura zdravi - umetnost lajša Glazerjevi nagrajenci o svojem ustvarjanju in dosežkih, s katerimi so obogatili kulturno krajino v Mariboru in drugod

05.04.2024

V Mariboru bodo nocoj podelili najvišja priznanja zaslužnim ustvarjalcem v kulturi in umetnosti, Glazerjevo nagrado in Glazerjeve listine. Za življenjsko delo v umetnosti mesto nagrajuje slikarko Ido Brišnik Remec. Nagrajence in njihove dosežke smo predstavili v tokratni oddaji.

Kultura zdravi - umetnost lajša Marjan Pungartnik, dobitnik najvišje državne nagrade za življenjsko delo v ljubiteljski kulturi

29.03.2024

Marjan Pungartnik iz Maribora, dobitnik najvišje državne nagrade za življenjsko delo v ljubiteljski kulturi je gost tokratne oddaje o kulturi in umetnosti

Kultura zdravi - umetnost lajša Poezija povezuje, bogati, lutkovna predstava ponuja mistično izkušnjo

22.03.2024

Utrinki s tradicionalnega javnega branja poezije v Mariboru in premiera avtorske predstave Dobra družba Mihe Bezeljaka sta osrednji temi oddaje o kulturi in umetnosti.

Kultura zdravi - umetnost lajša Platforma Trigger povezuje domače in tuje ustvarjalcev sodobne uprizoritvene prakse, položaj žensk v nevladni kulturi vse bolj brezizhoden

15.03.2024

V Mariboru se je začelo srečanje domačih in tujih ustvarjalcev sodobne scenske umetnosti, zato je v oddaji o kulturi in umetnosti dobila prostor platforma Trigger, posvetili pa smo se tudi vse težjemu položaju žensk v kulturi pri nas, položaju prekarnih gledaliških ustvarjalk.

Kultura zdravi - umetnost lajša Ob prazniku več kulturnih dogodkov o položaju žensk in njihovi vlogi v sodobni družbi

08.03.2024

Položaj ženske v sodobni družbi ob današnjem prazniku obravnava več kulturnih dogodkov -- na ogled v Mariboru, med njimi sta tudi festival Rdeče zore in premierna predstava Toxic v tukajšnjem gledališču, ki ju izpostavljamo tudi v oddaji o kulturi in umetnosti.

Kultura zdravi - umetnost lajša Čipke iz brona in plastike Metke Kavčič, poezija o materinstvu Tonje Jelen

01.03.2024

Ustavili smo se na razstavi kiparke Metke Kavčič, ki poleg del v bronu prvič razstavlja dela iz plastike; predstavili pa smo tudi zadnjo pesniško zbirko Tonje Jelen.

Kultura zdravi - umetnost lajša V SNG MB premiera Puccinijeve opere Lastovka in Molièreove komedije Tartuffe

23.02.2024

V oddaji o kulturi in umetnosti tokrat o dveh premierah v mariborskem gledališču: Puccinijevi operi Lastovka in Molièrjevi komediji Tartuffe; ustavili pa smo se tudi na Festivalu komedije v celjskem gledališču.

Kultura zdravi - umetnost lajša O romanu Ladja Maribor Zdenka Kodriča in večmedijski razstavi Verzi ljubezni Zdravka Kokanovića Kokija

16.02.2024

V oddaji o kulturi smo se pogovarjali z avtorjem romana Ladja Maribor. Zdenka Kodriča je navdihnila ena od treh resničnih ladij, ki so plule pod tem imenom. Svojo je postavil na Atlantik in v izmišljeno pustolovsko zgodbo ter jo na tajni misiji in z dragocenim tovorom poslal v ZDA. Ustavili smo se tudi na razstavi Zdravka Kokanovića Kokija Verzi ljubezni. Izpoveduje jo v različnih žanrih, pri tem pa ga navdihujeta narava in pomen posameznika v skupnosti.

Kultura zdravi - umetnost lajša Opera Manon Lescaut začenja Puccinijev festival v mariborski operi

09.02.2024

Ozrli smo se na včerajšnji kulturni praznik in na bogato ustvarjalnost Prešernove nagrajenke za življenjsko delo Erike Vovk; predstavili pa smo tudi program mariborske Opere v Puccinijevem letu.

Kultura zdravi - umetnost lajša Ptujska premiera Severni sij. Marjetica, Spekter razstava del iz zbirke UGM

02.02.2024

V oddaji o kulturi in umetnosti o dramski premieri Severi sij. Marjetica v Mestnem gledališču Ptuj in veliki pregledni razstavi umetniških del Spekter iz zbirke mariborske Umetnostne galerije.

Stran 1 od 43
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov