Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Euranet Plus - Eurofokus • oddaje

Euranet Plus - Eurofokus Ali naredi Evropska unija dovolj za zagotavljanje kakovosti hrane?

17.07.2024

Politika EU o kakovosti in varnosti hrane zajema vsa področja od vil do vilic. Kljub visokim standardom in ustrezni zakonodaji, pa se še vedno pojavljajo zavajajoče prakse, kot so izdelki dvojne kakovost in pojav skrčflacije. Ali je hrana, ki jo uživamo v EU kakovostna?

Euranet Plus - Eurofokus Letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj

13.07.2024

V oddaji Euranetplus tokrat izpostavljamo vrh zveze Nato, ki je potekal v Washingtonu in na katerem so se voditelji zavzeli za nadaljnjo podporo Ukrajini. Evropska služba za spremljanje podnebja je sporočila, da je bil letošnji junij bolj vroč kot katerikoli drug junij do zdaj, v Evropskem parlamentu pa so ustanovili novo skrajno desno politično skupino Domoljubi za Evropo.

Euranet Plus - Eurofokus Ali mladi generacije z razmišljajo o družini?

10.07.2024

V oddaji Euranet Special nam tokrat mladi generacije Z zaupajo, ali razmišljajo, da bi nekoč imeli družino, otroke? Glede na večje težave, ki jih vidijo v zaposlitvi, iskanju bivališča, podnebnih spremembah… ali jih skrbi prihodnost?

Euranet Plus - Eurofokus Nemčija namerava žrtvam nacizma na Poljskem izplačati odškodnino

06.07.2024

V pregledu tedna v EU, kot običajno, povzemamo dogajanje minulih dni v Evropi in Evropski uniji. Tokrat izpostavljamo predsedovanje Madžarske svetu EU, parlamentarne volitve v Franciji in odškodnino žrtvam nacizma, ki jo Nemčija obljublja Poljski.

Euranet Plus - Eurofokus Evropske volitve

03.07.2024

Nedavne evropske volitve so prinesle najvišjo udeležbo v zgodovini. Na njih je zmagal SDS z najprepričljivejšo večino v zgodovini. Več o tem pa v tokratni rubriki Can the EU do this?.

Euranet Plus - Eurofokus Evropski voditelji so ta teden predlagali novo vodstvo EU

29.06.2024

V oddaji najprej o tem, da so evropski voditelji ta teden predlagali novo vodstvo EU. Na zasedanju v Bruslju so prav tako zagotovili nadaljnjo podporo Ukrajini, sprejeli strateške prioritete za obdobje 2024-2029 ter podprli ameriški načrt za prekinitev ognja na Bližnjem vzhodu. V začetku tedna je EU uvedla 14. sveženj sankcij proti Rusiji, Rusija pa je na spletu onemogočila dostop do 81 medijev držav članic. Omenili smo še skorajšnji začetek Madžarskega predsedovanja Svetu EU ter dogovor med Frontexom in Srbijo.

Euranet Plus - Eurofokus Kako so se mladi Evropejci odločali na nedavnih volitvah poslancev v evropski parlament?

26.06.2024

V tokratni oddaji Euranet Special bomo pod drobnogled vzeli predvsem udeležbo in odločitve mladih Evropejcev na nedavnih volitvah v evropski parlament.

Euranet Plus - Eurofokus Mirovna konferenca za Ukrajino

22.06.2024

V oddaji Euranet Plus smo pod drobnogled vzeli dogajanje v Evropski Uniji v preteklem tednu. Izpostavljamo pa mirovno konferenco o Ukrajini, na kateri so se svetovni voditelji v skupni izjavi med drugim zavzeli za nedopustnost uporabe jedrskega orožja.

Euranet Plus - Eurofokus Obrambni cilji EU v luči zaostrenih varnostnih razmer

19.06.2024

Obrambna politika je del skupne evropske zunanje in varnostne politike. Po Lizbonski pogodbi to področje še zmeraj sodi med področje medvladnega delovanja držav članic, kar pomeni, da lahko slednje z vetom blokirajo razvoj zunanje varnostne in obrambne politike. Posledično se je tudi zavoljo raznolikih interesov držav članic Unije to področje v primerjavi z gospodarskimi pristojnostmi Evropske unije razvijalo počasneje. V luči več kot dve leti trajajoče vojne v Ukrajini in zaostrenih varnostnih razmer v Evropski uniji pa se pozivi k večji obrambni aktivnosti Unije samo še krepijo.

Euranet Plus - Eurofokus Bruselj zagrozil z dodatnimi carinami za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske

15.06.2024

Najpomembnejše teme v pregledu tedna: razmerja moči v EU parlamentu ostala nespremenjena, srečanje voditeljev političnih skupin Evropskega parlamenta, Nemčija zbira poslovno podporo za obnovo povojne Ukrajine, zraven tudi EU, začel je veljati EU pakt o migracijah in azilu, Bruselj zagrozil z dodatnimi carinami za uvoz električnih avtomobilov iz Kitajske.

Euranet Plus - Eurofokus Politična komunikacija z mladimi

12.06.2024

Evropske volitve so za nami in nekateri so svojo volilno pravico izkoristili prvič. Od kod dobijo mladi politične informacije? Jih politiki nagovarjajo na pravi način? V Euranet Special lahko prisluhnete strokovnjaku za državljanstvo, volilne študije in politično participacijo mladih Tomažu Deželanu.

Euranet Plus - Eurofokus Evropska centralna banka je prvič po letu 2019 znižala obrestne mere

08.06.2024

V tem tednu so bile še zadnje moči usmerjene v kampanjo pred volitvami v Evropski parlament, državni zbor je na izredni seji podprl sklep vlade o priznanju Palestine kot neodvisne in suverene države in Evropska centralna banka je prvič po letu 2019 znižala obrestne mere. Podrobnosti v tedenskem pregledu.

Stran 1 od 44
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov